Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Avgjorde med 12 sekunder kvar – Ikonen sköt HIFK till semifinal

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Jasse Ikonen blev hjälte när HIFK säkrade sin semifinalplats.
Bildtext Jasse Ikonen blev hjälte när HIFK säkrade sin semifinalplats.
Bild: Jari Pekkarinen / All Over Press

HIFK är klart för semifinal i hockeyligan efter att i tredje perioden ha vänt underläge till seger i match 6 mot Pelicans. Jasse Ikonen satte in segermålet 2–1 med bara 12 sekunder kvar att spela.

Än en gång slet HIFK hårt för att få hål på Niko Hovinen i Pelicansmålet, och efter två perioder var det Lahtislaget som ledde med 1–0 efter ett powerplaymål av Juhani Tyrväinen.

Men i den tredje perioden visade grundserievinnaren styrka. Tommi Taimi kvitterade och när största delen av Lahtishallen redan väntade på förlängningen slog Jasse Ikonen till.

Snyggt framspelad av Corey Elkins avgjorde Ikonen vid tiden 59.48.

2–1 till HIFK betydde 4–2 i segrar för Helsingforslaget.

"Går inte att avsluta skönare"

– Det går inte att avsluta skönare än så här. Det var bra hockeymatcher. Han spelade bra i mål och vi hade svårt att få hål på honom men till slut gick det, sammanfattar HIFK:s Teemu Ramstedt för Yle.

I semifinalserien ställs HIFK mot JYP. Jyväskylälaget slog SaiPa på bortaplan med 3–1 och vann precis som IFK kvartsfinalen med 4–2 i segrar.

– Vi har spelat bra matcher mot JYP i år och jag tror att det blir en rolig serie med underhållande ishockey, säger Ramstedt.

Pelicans–HIFK 1–2 (0–0,1–0,0–2)
HIFK vidare med 4–2 i segrar.

SaiPa–JYP 1–3 (1–1,0–1,0–1)
JYP vidare med 4–2 i segrar.

Diskussion om artikeln