Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hur går det i fotbollsligan? Delta i ligatipset!

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Rasmus Schüller - ambassadör för #ligatipset2016
Bild: Yle / Antti Koivukangas

Yle Sporten vill igen hitta Finlands vassaste fotbollstippare och gör det på klassiskt vis. Ligatipsets ambassadör, landslagsmannen Rasmus Schüller, bidrar med priset till vinnaren i form av en signerad spelskjorta.

[RED ANM: På grund av tekniska problem i lanseringen är det möjligt att en del tips som lämnades in före 13:46 på tisdagen inte kom med i tävlingen, känner du dig träffad kan du lämna in ditt tips igen för säkerhets skull]

Ligatipsets regler är enkla. Tävlingen är också i sig väldigt enkel, men ruskigt långdragen.

För den som saknar tålamod är det en grym utmaning att vänta till slutet på oktober för att få veta resultaten, men däri ligger också formatets charm.

Deltagarna placerar lagen i Fotbollsligan i ordningsföljd på platserna 1-12 i tabellen nedan och lämnar in sina bidrag i tid, senast fem minuter före avspark i säsongens första matcher.

Deadline är således lördagen den 2 april klockan 13.55 – klockan 14.00 kör säsongens första match mellan HJK och IFK Mariehamn i gång och samma dag spelas ytterligare två matcher.

I slutet av säsongen, när omgång nummer 33 är avslutad är det sen igen dags att kasta ett getöga på tabellen och se vem som är säsongens fotbollsorakel.

Vinnaren får, förutom ära och berömmelse, även en signerad Häcken-spelskjorta av Rasmus Schüller som pris.

#ligatipset2016 - The Reglerna

  • rätt lag på rätt plats i tabellen ger en poäng, maxresultatet är således 12 poäng.
  • vid lika många poäng avgörs dödläget med att börja räkna från plats ett och neråt: rätt tippade lag högre uppe i tabellen är mer värda.
  • om två deltagare har sex lag på rätt plats i tabellen men deltagare A hade träffat mästaren rätt i motsats till deltagare B vars första rätt var bronslaget vinner deltagare A.
  • Ifall två deltagare landar på samma poäng och har alla lag på samma plats rätt avgörs vinnaren i tävlingen via lottdragning på Yle Sportens redaktion.

Det är inte längre möjligt att delta i tippningen.

Diskussion om artikeln