Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kryddstekt griskotlett

Från 2016
Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp
Bild: Yle/Carina Ahlskog

En enkel griskotlett blir så mycket godare om man gör en egen kryddblanding som man vänder kotletten i innan stekning. Här är en god version. Ta det du har i kryddskåpet.

Kryddstekt griskotlett

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 4 griskotlett - inhemska
  • 1 matsked (msk) rosépeppar
  • 1 matsked (msk) korianderfrön
  • 0.3 matsked (msk) svartpeppar
  • 1 tesked (tsk) ingefära - mald
  • 0.5 tesked (tsk) chiliflakes
  • olivolja - till stekning
  • smör - till stekning

Instruktioner

Mortla kryddorna.

Salta kotletterna runtom, vänd i kryddblandningen.

Stek i olja och smör ca 2 minuter på var sida till fin färg.

Färdigställ i ugn 150c i ca 8-10 minuter.

Servera med friterad brysselkål.

Mer om ämnet på Yle Arenan