Kryddstekt griskotlett
Bild: Yle/Carina Ahlskog
En enkel griskotlett blir så mycket godare om man gör en egen kryddblanding som man vänder kotletten i innan stekning. Här är en god version. Ta det du har i kryddskåpet.
Kryddstekt griskotlett
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 4 griskotlett - inhemska
- 1 matsked (msk) rosépeppar
- 1 matsked (msk) korianderfrön
- 0.3 matsked (msk) svartpeppar
- 1 tesked (tsk) ingefära - mald
- 0.5 tesked (tsk) chiliflakes
- olivolja - till stekning
- smör - till stekning
Instruktioner
Mortla kryddorna.
Salta kotletterna runtom, vänd i kryddblandningen.
Stek i olja och smör ca 2 minuter på var sida till fin färg.
Färdigställ i ugn 150c i ca 8-10 minuter.
Servera med friterad brysselkål.