Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Salonoja redo att rädda Blues – vill ha Esbo kvar på ligakartan

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Blues spelare tackar fansen, Blues-SaiPa, mars 2016.
Bild: All Over Press

Ex-ägaren Jussi Salonoja kan vara på väg tillbaka till ishockeyklubben Blues, som försatts i konkurs. Miljonären vill se ligahockey i Esbo också nästa säsong.

Idag på förmiddagen kom beskedet att Jääkiekko Espoo Oy, företaget bakom ligalaget Blues, går i konkurs. Nu förhandlar klubbens tidigare ägare Jussi Salonoja om att återvända till Esbohockeyn.

Salonoja är redo att köpa upp konkursboets affärsverksamhet, ifall man når en överenskommelse med alla fordringsägare och om priset ligger under 1,8 miljoner euro.

Summan är den samma som Sport och KooKoo köpte sina ligaaktier för. Den centrala delen av Jääkiekko Espoo Oy:s affärsverksamhet är uttryckligen ligaaktien, som krävs av alla klubbar som vill spela i FM-ligan.

Salonojas mål är att det trots allt spelas ligahockey i Esbo nästa säsong. Tiden är knapp eftersom planeringen av följande ligasäsong redan är långt hunnen och Salonoja hoppas på besked senast i mitten av april.

– Det här görs i samarbete med Liiga Oy. Deras krav är att skulderna betalas, och om det fixas, så löser de säkert inte ut ligalicensen eller -aktien. Alla vill att man fortsätter spela ligahockey i Esbo, säger Salonoja till Yle Urheilu.

Diskussion om artikeln