Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

SFP:are vill undvika ordförandekamp

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Ulla-Maj Wideroos på Yle i Vasa.
Bild: Yle/Kati Enkvist

Det vore bra om SFP kan enas bakom en ordförandekandidat - och den kandidaten borde vara Anna-Maja Henriksson. Det är budskapet från den österbottniska SFP-kretsen och från veteranpolitikern Ulla-Maj Wideroos.

- Det är klart att en ordförandekamp tillför en viss dynamik, men det för också med sig splittringar i partiet, splittringar som vi inte behöver nu, säger Ulla-Maj Wideroos, som avslutade sin riksdagskarriär efter valet för ett år sedan.

Anna-Maja Henriksson själv har hittills inte gett klart besked om hon tänker ställa sig till förfogande som partiordförande. Men i Österbotten ställer kretsledningen sitt hopp till henne.

- Vi hoppas att Anna-Maja Henriksson ställer upp som kandidat, hon är bäst lämpad, säger kretsordförande Greger Forsblom.

Ulla-Maj Wideroos är inne på samma linje:

- Anna-Maja Henriksson är nog ett mycket starkt namn. Hon har erfarenhet från riksdagen och som minister och kan spelet. Tiden är mogen för henne, säger Wideroos.

SFP väljer ny ordförande på partidagen i Åbo 11-12.6.

I veckans Obs debatt diskuterar tidigare riksdagsledamoten Ulla-Maj Wideroos, chefen för KSF Medias ledarredaktion Susanna Ginman och riksdagsledamoten Anders Adlercreutz SFP:s framtidsutsikter.

Programmet är inte längre tillgängligt

Diskussion om artikeln