Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Barnvagnstjuvar blev fast när offret hittade sin vagn till salu på nätet

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Barnvagn på gatan utanför affär.
Bildtext Paret misstänks ha stulit flera barnvagnar. Arkivbild.
Bild: Yle

Helsingforspolisen misstänker ett par för att ha stulit barnvagnar, post och andra saker till ett värde av tusentals euro. De blev fast när en av de bestulna hittade sin gamla barnvagn på en köp- och säljsajt.

Polisen misstänker nu att paret gjort sig skyldigt till flera barnvagnsstölder, men också för identitetsstöld och bedrägeri och för att ha stulit post och andra saker.

Kvinnan är född 1987 och mannen 1977 och polisen känner till dem från tidigare.

Kvinnan blev fast när hon skulle sälja barnvagnen på nätet, tillbaka till den hon hade stulit den från. Offret bad polisen komma till platsen och polisen grep tjuven.

- Polisen fick fast paret före påsk. Kvinnan blev fast när hon skulle sälja barnvagnen på nätet, tillbaka till den hon hade stulit den från. Offret bad polisen komma till platsen och polisen grep tjuven. Hennes manliga vän greps senare, uppger kriminalkommissarie Outi Petersohn-Järvinen.

Polisen misstänker att en tredje person varit inblandad för att hjälpa till att förvara och gömma stöldgodset. Polisen hittade fem barnvagnar hemma hos den personen och dessutom bilder på tjugo stulna barnvagnar.

Identitetsstöld för nätförsäljning

Misstankarna om identitetsstöld gäller nätförsäljningen. Paret har använt andra människors identitet för att sälja stöldgodset, och de fallen undersöks nu som bedrägeri.

Polisen påminner om att man alltid ska göra brottsanmälan vid stöld, men säger att det kan löna sig att följa med också köp- och säljforum och -sajter på nätet när man blivit bestulen. Det är rätt vanligt att stöldgodset dyker upp där.

- Om man märker att ens stulna egendom säljs på nätet lönar det sig att fort meddela polisen om det, säger Petersohn-Järvinen.