Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Smanderoonfamiljen väntar barn

Från 2016
Uppdaterad 02.04.2016 11:36.
RåFilm
Bildtext Christoffer Maid spelar tv-reparatören Matias Renlund i Smanderoonfilmerna
Bild: West Bay Entertainment

Ifall allt går som planerat blir det trillingar inom en snar framtid för den österbottniska filmserien Smanderoon. Enligt huvudrollsinnehavaren Christoffer Maid är tre nya filmer på kommande och den första har premiär redan i december i år.

När den tredje Smanderoonfilmen Smanderoon: With a Vengeance hade premiär 2013 visades den på bio i Jakobstad och sågs av 1300 personer. Premiären var slutsåld och ett bevis på att lokal film lockar. Nu har det blivit dags för huvudrollsinnehavaren Christoffer Maid, producenten Klosse Wistbacka och regissören Tobias Ahlgren att blåsa nytt liv i filmserien.

- Det blir en reboot. Publiken vill helt enkelt ha mera, säger Christoffer Maid.

Vad den första av de nya filmerna kommer att handla om är ännu oklart, men som vanligt är det tv-reparatören Matias Renlund, spelad av Maid, som står i fokus.

Gräsrotsfinansiering

Dessutom kommer den fjärde filmen i ordningen också att söka så kallad gräsrotsfinansiering (crowdfunding) där publiken har en möjlighet att finansiera projektet. Ett initiativ som torde vara obeprövat inom det finlandssvenska filmskapandet.

- Åtminstone är det den första gräsrotsfinansierade Smanderoonfilmen, säger Maid.

Programmet är inte längre tillgängligt
Veckoslutskommittén: Intervju med Christoffer Maid om Smanderoon-filmen som ska crowdfundas - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)