Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Forssells löfte: Skjuter nästa gång

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Mikael Forssell är tillbaka i HJK.
Bildtext Mikael Forssell är tillbaka i HJK.
Bild: All Over Press

Hemvändaren Mikael Forssell blev inbytt i premiären – och passade till HJK:s andra mål. I framtiden lovar anfallaren mer nätkänning för egen del. ”Jag är nöjd med minst tio mål.”

I mars skrev Mikael Forssell på ett ettårskontrakt med HJK. Anfallaren spelade i fjol i Bochum i 2. Bundesliga, men valde att inte förlänga avtalet med den tyska klubben.

I höstas hade han skadeproblem, men nu är han tillbaka på plan. I HJK:s ligapremiär mot IFK Mariehamn fick Forssell hoppa in – Alfredo Morales startade på topp för Klubi.

Forssell fanns med i förarbetet till HJK:s 2–0-mål, som cementerade segern för den hårdsatsande klubben.

– Jag hade så många försvarare framför mig, så det var ett måste att passa. Men nästa gång lovar jag att skjuta, säger Forssell till Yle Sporten.

Hur många mål är du nöjd med under säsongen?

– Det är alltid minst tio mål. Det här var en bra start för mig. Jag fick minuter och en assist. Det viktigaste är att laget fortsätter så här.

Berömmer IFK

Från bänken såg Forssell HJK ha problem före paus. I den andra halvleken öppnade matchen upp sig och Atomu Tanaka satte Klubis båda mål.

– De höll ihop laget i första halvlek, men i andra höll vi boll bra och då blev motståndarna trötta. Vi fick utrymme och skapade lägen, säger Forssell.

– Det var en bra start. Vi kan vara väldigt nöjda. Tre poäng är vad man vill ha från en premiär. Vi vill visa att vi är vassare i år och ska ta hem titeln till Tölö.

Diskussion om artikeln