Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Malinen: Hade gärna sett Shefkis reaktion

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.
Juha Malinen fick se sitt RoPS vända.
Bildtext Juha Malinen fick se sitt RoPS vända.
Bild: Petteri Paalasmaa/All Over Press

RoPS stod för en otrolig vändning i ligapremiären mot PK-35. Fjolårets succétränare Juha Malinen passar på att skicka en hälsning till motståndarna efter 4–3-segern.

När Aleksandr Kokko prickade in segermålet till 4–3 i Vanda, var det slutpunkten på en makalös premiärmatch. PK-35 ledde med 3–0 efter femtio minuter, men en halvtimme senare hade succén blivit till en katastrof för Shefki Kuiqis nykomling.

– Jag har inte upplevt tidigare att tappa en 3–0-ledning. Jag kan inte förstå att det hände. Det ska inte få ske. Men vi måste lära oss och gå vidare, säger Njazi Kuqi till Yle Sporten.

Hyllar nykomlingen

Kuqi, lillebror till tränaren Shefki, satte två mål i premiären på konstgräset, men det räckte inte. RoPS kom ikapp och förbi.

– PK-35 spelade väldigt bra fotboll. De flyttade boll och visade verkligen. Vi gjorde några justeringar i paus och det bet, säger RoPS-tränaren Juha Malinen till Yle Sporten.

Samtidigt passar han på att skicka en bredsida till sin tränarkollega.

– Det här var en match där jag gärna hade sett från sidan hur Shefki reagerade vid 4–3-målet. Jag fick inte se det, men i övrigt innehöll matchen allt som hör till fotboll.

Shefki Kuqi.
Bildtext Shefki Kuqi.
Bild: All Over Press

"Gick för halvmaskin"

Fram till den 50:e minuten hade PK-35 ett tryggt grepp om de tre poängen. Kuqi tycker att laget bara borde ha punkterat matchen.

– Vi hade lägen hela tiden. Man måste ta dem. Vi gick för halvmaskin. Där måste vi kunna döda dusten. Efter deras första mål började de tro på det och då växte deras självförtroende.

Diskussion om artikeln