Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Robin Salo har siktet inställt på guld

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Robin Salo.
Bild: Yle/Kati Enkvist.

Den 14 april inleds U18-VM i ishockey för pojkar i Grand Forks, North Dakota i USA. Robin Salo, från Korsholm, tror Finland har guldchans.

Redan idag åker Robin Salo iväg till USA för att delta i U18-VM i ishockey. Förra året var Salo med i det lag som blev silvermedaljörer i turneringen i Schweiz. Nu är siktet inställt på guld.

- Jag är nog väldigt peppad. I år har vi bra chans på guldet. Vi har många bra spelare men i slutändan är det lagspelet det hänger på, säger Salo som ser fram emot att möta Sverige.

- Det känns speciellt viktigt att vinna mot Sverige, men det finns många andra duktiga landslag vi kommer att möta, till exempel USA och Kanada. De har alltid hårda lag.

Tagit nya tag efter junior-VM

Vasa Sportbacken Robin Salo fanns med i den preliminära truppen till junior-VM på hemmaplan vid årsskiftet 2015-2016. Men när den slutliga truppen presenterades några dagar före jul petades han.

- Jag grämde mig mycket. Speciellt för att det blev guld, det skulle ha varit roligt att vara med. Men det var nära att jag skulle ha kommit med och nu har jag lagt det bakom mig och gått vidare, säger Salo.

Under den kommande veckan är det träning på schemat.

- Vi behöver tid på oss att vänja oss vid mindre rink. Dessutom tar det nåra dagar att hitta dygnsrytmen.

Diskussion om artikeln