Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vasaregionens arenor gick lite på minus

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Botnia hallens nya konstgräsplan limmas ihop
Bild: Yle/Malin Hulkki

Vasaregionens arenor gick 16 000 euro på minus i fjol. Medan Vasa Arena visade plus 42 000 euro, blev det 58 000 minus för Botniahallen.

- Egentligen var hela resultatet bra. Vi var nöjda med det. Vi hade tänkt att det skulle ha varit sämre, säger Kaisa-Leena Ahlroth, direktör för Vasaregionens arenor.

Problem med belysningen

Investeringen i ny energisnål belysning år 2014 blev dyrare än man räknat med. Hade de känt till hur belysningen skulle användas hade den inneburit inbesparingar, men nu blev det dyrare.

- Nu har vi varit noggranna med att lära oss hur belysningen fungerar och när har vi full potential på så att vi faktiskt får nytta av den , säger Ahlroth.

Rekryteringsprocessen när Vasaregionens arenor sökte ny direktör blev också dyrare än beräknat. Processen tog tid.

Rekryteringsteamet hade flera möten och även Vasa stads rekryteringsgrupp testade kandidaterna.

- Det kostade naturligtvis mer än planerat.

Nöjda med resultatet

Styrelsen för Vasaregionens arenor hade gett lov att göra ett underskott på 50 000 euro, men de klarade sig med 16 000 på minus.

- Då kan vi vara nöjda, säger Ahlroth.

Under året har det ekonomiska läget påverkat på antalet evenemang i Botniahallen. Speciellt företagarna företagssidan var sparsammare med större privata gästabud i hallen under 2015.

- Lyckligtvis är vi fullbokade på idrottsavdelningen. Men vi förlorade lite pengar från företagssidan, säger Ahlroth.

Konserter vägde upp

Förlusten vägdes upp av att flera konserter ordnades både i Botniahallen och Vasa Arena och flera idrottsevenemang som till exempel volleybollcupen Power Cup.

- Jag ser positivt på framtiden. Vi är fullbokade. Vi fick den nya gräsmattan och den har tagits väl emot av användarna. Det var en stor investering för oss, säger Kaisa-Leena Ahlroth.

Diskussion om artikeln