Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fulspelande Luis Suarez bakom Barcelonas vändning

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Målen: FC Barcelona - Atletico 2-1 (0-1) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

För tredje gången denna säsong slog FC Barcelona Atletico Madrid med 2-1, denna gång i ett hett Champions League-möte som präglades av hårt spel, många varningar och ett tidigt rött kort på Fernando Torres.

Luis Suarez gjorde hemmalagets bägge mål i den andra halvleken, men hamnade i fokus också för ett tilltag som gick domarna förbi i den första halvleken.

Atletico inledde väl och gjorde livet svårt för FC Barcelona som sin vana trogen hade mera boll.

I den 25:e minuten fick Atletico en av sina få chanser i den första halvleken och Torres gjorde inget misstag när han satte 0-1 mellan benen på en framrusande Marc André ter Stegen. Koké stod för den delikata framspelningen.

Bara tio minuter senare var Torres i fokus igen när han för tredje gången sprang in i en motståndare och drog på sig sitt andra gula kort och fick uppsöka duschen i förtid.

Fernando Torres fick se rött mot Barcelona.
Bildtext Torres utvisad.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Massiv press av FC Barcelona

Med en man mer på plan började FC Barcelona jaga en reducering, men Atletico stod upp bra och utnyttjade alla lägen att maska och låta tiden gå.

Taktiken fungerade fram till den 63:e minuten när ett inspel av Jordi Alba hittade Luis Suarez framför mål. Uruguayanen gjorde inget misstag och styrde in kvitteringen.

Elva minuter senare hittade Dani Alves en ledig Suarez i mitten och den här gången nickade han in sitt åttonde mål för Champions League-säsongen och gav hemmalaget initiativet.

På sociala medier var det flera som frågade sig vad Luis Suarez gjorde på planen i den andra halvleken överhuvudtaget. Uruguayanen sparkade en motståndare utanför spelsituationen, men klarade sig undan utan några åtgärder från domaren Felix Brych.

Flera mål än så blev det inte och FC Barcelona tar med sig en 2-1 ledning till returen på Vicente Calderon.

FC Bayern München i sin tur slog Benfica knappt med 1-0 i sin hemmamatch. Arturo Vidal gjorde segermålet två minuter in i matchen.

Champions League, tisdag:

FC Barcelona – Atletico Madrid 2-1 (0-1)
0-1 Fernando Torres (Koké)
1-1 Luis Suarez (Alba)
2-1 Luis Suarez (Alves)

FC Bayern München – SC Benfica 1-0 (1-0)
1-0 Arturo Vidal

Returmöten 13 april.

Diskussion om artikeln