Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Svenska Talande Klubben återvänder till Helsingfors

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Svenska talande klubben maj 2016
Bild: Joy M’Batha bild: Live nation

Vårens sista Svenska Talande Klubben återvänder till sina rötter, Korjaamo i Helsingfors. Det var här allt började. För kvällens musik står svenska Joy och inhemska Green Light District, alltså mycket rap och hiphop utlovas!

Den svenska rapparen Joy förgyller kvällen, eller Joy M'Batha som hon egentligen heter. Joy är en nykomling som tagit Sverige med storm. Hon har redan samarbetat med bland andra Linda Pira, Promoe, Timbuktu, Cleo och Lilla Namo.

Genombrottet fick hon 2014 när hon samarbetade med Lorentz, ni vet, andra halvan av Lorentz & Sakarias. Hon lär för två år sedan ha fått artisteliten att tappa hakan när hon gjorde sitt första liveuppträdande på P3 Guld-galans efterfest. I somras turnerade hon med Maskinen.

Låtarna Kattliv och Du är så vacker och så äls har roterat på X3M:s radiovågor. Kanske har du också festat loss till Maskinens Håll din anda? Joy är även med på den låten.Vi kan väl säga att svensk hiphop fortsätter leverera, och i synnerhet i och med alla de nya kvinnliga rapparna som intagit scenen. Vi längtar efter att äntligen få njuta av Joy på finsk mark.

Mera info om Joy hittar du på hennes Facebook-sida.

Green Light District

Joy värms upp av helsingforshiphoparna Green Light District. Bandet representerade Finland i den stora internationella tävlingen för osajnade band, Emergenza, i fjol och placerade sig på på en fantastisk andra plats. Bandet blandar elektronisk och akustisk hiphop och gör låtar vars texter berör. Killarna har tillbringat tid i studion och vi hoppas på att få höra några pinfärska låtar på STK-scenen.

Läs mer om GLD på deras hemsida.

Svenska Talande Klubben

Var? Korjaamo, Tölögatan 51 a–b, 00250 Helsingfors, korjaamo.fi
När? 6.5.2016
Biljetter? tiketti.fi eller vid dörren
Åldersgräns? 18 år

Klubben sänds direkt som webb-tv på x3m.yle.fi med start kl. 22:00.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln