Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Praktskräll av Wolfsburg - nollade Real på hemmaplan

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.
Allvarliga miner för Zinedine Zidane i Wolfsburg.
Bildtext Zidanes Real åkte på en överraskande förlust i Wolfsburg.
Bild: EPA / Carmen Jaspersen

Zinedine Zidane och Real Madrid har en hel del att fundera på inför returmötet mot Vfl Wolfsburg i fotbollens Champions League. Onsdagskvällens första drabbning i Tyskland slutade i en 0-2 förlust.

Wolfsburg stod för en klinisk och effektiv insats i den första halvleken av sin hemmamatch mot Real Madrid. Schweizaren Ricardo Rodriguez gjorde först 1-0 från straffpunkten i den 18:e matchminuten och bara sju minuter senare styrde Maximilian Arnold in 2-0 till hemmalaget från nära håll.

Wolfsburg fortsatte spela bra hela matchen igenom och var i ett par repriser till och med nära 3-0. I UEFA:s klubbranking ligger Real Madrid just nu etta medan Wolfsburgs ranking är 33:e, men slutresultatet i lagens första möte skrevs ändå 2-0.

I Paris dominerade hemmalaget matchhändelserna i inledningen, men gästande City var det lag som inledde målskyttet. Engelsmännen bröt ett PSG-uppspel i mittcirkeln och Kevin de Bruyne gjorde 1-0 med ett hårt skott från nära håll.

PSG kom att kvittera efter ett ytterst märkligt mål när Fernando drällde med bollen på gränsen till straffområdet. Zlatan, som tidigare i halvleken bränt en straff antecknades som målskytt efter att egentligen bara satt in lite press i offensiven.

Adrien Rabiot gjorde 2-1 för PSG i Paris.
Bildtext Adrien Rabiot gjorde 2-1 för PSG.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Efter en timmes spel kunde Adrien Rabiot fullborda Paris-vändningen då han var påpassligt framme på en målvaktsretur från Joe Hart, men City reducerade drygt tio minuter senare genom Fernandinho.

Fler mål sågs inte i Paris-kvällen och utgångsläget inför returmötet i Manchester på tisdag känns väldigt öppet.

Champions League, onsdag

PSG – Manchester City 2-2 (1-1)
0-1 Kevin de Bruyne
1-1 Zlatan Ibrahimovic
2-1 Adrien Rabiot
2-2 Fernandinho

Wolfsburg – Real Madrid 2-0 (2-0)
1-0 Ricardo Rodriguez
2-0 Maximilian Arnold

Returmöten på tisdag, antingen Real mot Wolfsburg eller Manchester City mot PSG blir Yles TV-match den kvällen.

Diskussion om artikeln