Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Åbotjejen Anna Karlsson njuter av TVOF-äventyret

Från 2016
Uppdaterad 08.04.2016 10:29.
Anna Karlsson och Redrama.
Bildtext Coachen Redrama och Åbotjejen Anna Karlsson gästade God morgon Åboland.
Bild: Yle / Mattias Simonsen

Nittonåriga Anna Karlsson är en av de tolv sista tävlarna i årets upplaga av The Voice of Finland. Tillsammans med coachen Lasse "Redrama" Mellberg har hon redan utvecklats mycket.

Sjuttiosex sångare har blivit tolv. En av dem är Anna Karlsson, nitton år gammal och Åbobo. Hur känns det att igen få ställa sig på scen i direktsänd TV på fredag kväll?

- Nog är man ganska glad. Jag väntar på sändningen. Jag låter inte nervositeten ta över för då går det inte bra, säger Karlsson, som gästade God morgon Åboland tillsammans med tränaren Redrama på fredag morgon.

Karlsson får medhåll av Redrama. Nervositeten är naturlig, men man ska inte ge den för mycket utrymme.

- Nog kan jag också vara väldigt nervös och förstöra en hel dag när jag har ett gig men jag har lärt mig att det inte blir bättre av att tänka för mycket på det, säger Redrama.

"Lär mig otroligt mycket"

Den hårda tävlingen - eller den hårda skolan, som Redrama säger - har redan lärt Karlsson mycket.

- Jag har lärt mig otroligt mycket redan av mina medtävlare. Man behöver inte vara bättre än alla andra utan man är bra sådan som man är. Vi kan alla sjunga men ändå är vi alla olika. Att någon skulle vara bättre än någon annan är bara en smaksak, säger Karlsson.

Coachen håller med.

- För sådana som jobbar inom branschen så kan det ta hela livet att lära sig det samma som tävlarna lär sig nu. Det gäller att njuta av allt. Du kan göra en internationell karriär och aldrig få uppleva en lika stor scen. Därför blir jag så glad när Anna säger så där, säger Redrama.

"Kunde inte tänka mig någon bättre coach"

Samarbetet har varit en stor faktor bakom framgången i tävlingen. Duon sparar inte på lovorden då de berättar om det lyckade arbetet.

- Jag kunde inte tänka mig någon bättre coach. Han förstår hur jag ser på musik, han förstår hurudan jag vill vara som musiker. Det gör det lättare att jobba tillsammans då man inte behöver gräla om synpunkter, säger Karlsson.

- Det är säkert bara tur, men jag känner att vi lyssnar på musik på ganska samma sätt. Vi gillar likadana melodiska grejer och förstår är det gemensamma språket en grej också. Anna har dessutom bra humor! Hon är en väldigt speciell typ. Att som nittonåring kunna ta avstånd från sig själv är väldigt ovanligt, konstaterar Redrama.

Tre sändningar återstår av tävlingen. Vad skulle ske ifall Anna Karlsson skulle ta hem segern?

- Det får vi väl se sen, skrattar Karlsson.

Diskussion om artikeln