Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Vampyrbehandlingens popularitet stiger

Från 2016
Uppdaterad 07.07.2016 12:17.
Sex & Sånt: Vampyrbehandlingens popularitet stiger - Spela upp på Arenan

En av de senaste trenderna när det kommer till skönhetsingrepp är att använda patientens eget blod och spruta in det i pannan. Obs. inslaget innehåller nålar och blod.

Om det är en del av ekotänkandet eller om det handlar om andra saker är svårt att veta, men att plasmabehandlingarnas popularitet ökar är säkert. Istället för att spruta in botox eller andra ämnen i kroppen så använder man alltså delar av patientens blod för att få huden att se yngre ut. Och det är just på grund av att det är blod som används som gör att behandlingen i folkmun kallas för vampyrbehandling.

Blodet tas från armen som vid ett vanligt blodprov. Blodet sätts sedan in i en centrifug som skiljer åt blodplasman från det övriga blodet. Medan centrifugen gör sitt smetas det en bedövningskräm på den delen av kroppen som ska injiceras. Sedan sprutas plasman in i exempelvis pannan eller hårbotten för att stimulera cellerna att förnya sig själva.

Sex & Sånts Dan Granqvist provade på en sådan behandling. I videon ovanför texten kan du se hur det gick till.

I veckans Sex & Sånt -tv pratade Dan om skönhetsingrepp för män med sexualterapeut Anna Kolster och Sex & Sånt-panelist Raffe Lostedt. Det avsnittet kan du se här nedanför.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln