Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenska toppklubbar slåss om blåvit profilback

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.
Dean Kukan, Kristian Näkyvä och Johan Harju, Frölunda-Luleå, SHL, mars 2015.
Bildtext Kristian Näkyvä (i mitten) kan vara på väg tillbaka till Luleå.
Bild: IBL

Kristian Näkyvä har inte fått chansen i NHL – och nu kan han istället göra comeback i den svenska hockeyligan. Men i vilket lag? Det är flera om budet.

Näkyvä gjorde mycket väl ifrån sig i Luleå säsongen 2014-2015 och skrev för ett knappt år sedan på ett ettårigt kontrakt med NHL-klubben Nashville Predators.

Men det har inte blivit någon debut i NHL. 25-åringen har stått för tio poäng (1+9) på 64 matcher i AHL-klubben Milwaukee Admirals, men inte kallats upp till finrummet.

Nu ryktas han vara på väg tillbaka till SHL och en comeback i Luleå är ett alternativ – men inte det enda.

Åtminstone tre om budet

Expressen ståtade med rubriken ”Rivalerna slåss om finsk stjärna” högst upp på sina sportsidor på fredagseftermiddagen, och syftade på Luleå och de övriga toppklubbarna Linköping och Frölunda.

– Just nu fokuserar han på spel i Nordamerika, kommenterar agenten Thomas Sjögren till SVT som skriver att ”det är i någon av dessa klubbar som den offensivt skicklige backen till slut troligen kommer att hamna”.

– Luleå har visat intresse ett flertal gånger, men det finns fler klubbar som också är intresserade av Näkyvä, sade Sjögren till Norrbottens-Kuriren tidigare i vinter.

Diskussion om artikeln