Hoppa till huvudinnehåll

Sport

EIF siktar högt trots hemmamatcher i Karis

Från 2016
Uppdaterad 17.05.2016 14:21.
Peter Haglund.
Bildtext Peter Haglund är ordförande för fotbollen i EIF.
Bild: Yle

EIF slutade på åttonde plats ifjol i division ett. I år siktar man högre. I juli och augusti spelar laget sina hemmamatcher i Karis.

- Inte vill vi vara med och kämpa om att hållas kvar ett år till. Vi har satt som målsättning för oss själva att vara på medalj, bland de tre bästa i serien. Det är ett hårt mål men målsättningar måste vara hårda för att man skall klara sig någorlunda i serien, säger EIF:s ordförande Peter Haglund.

I Ekenäs drömmer man om eventuell ligafotboll i framtiden.

- Vi försöker göra saker och ting bättre varje år. Deltagarantalet hos våra juniorer ökar hela tiden. Vi har fått jobba med fotbollskultur och vi har fått upp en bra sådan i Ekenäs. Har man det så kan man gå längre. Jag tror att allas dröm är att Ekenäs IF någon gång spelar i ligan. Det är klart att det är en målsättning som vi måste ha. Är den realistisk får vi se längre fram.

Inom EIF är man tacksamma mot Raseborgs stad över att klubbens faciliteter på Centralplan har förbättrats. Förhållandena ska utvecklas ytterligare i sommar.

- Den 18:e juli görs vår plan om. Anläggningen av det nya konstgräset gör att vi kommer att spela fyra veckor och två matcher i Karis under saneringen. Vi är lyckligt lottade och tacksamma för vad Raseborgs stad har gjort i samband med att vi spelar på den här nivån, säger Haglund.

Slaget efter tolv - dagens debatt: Den tuffa verkligheten i division 1: utmaningen med att bedriva ett fotbollslag i Finland

Programmet är inte längre tillgängligt

Diskussion om artikeln