Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Smakstart för HJK – trots bortskänkt fullträff

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.
Alfredo Morelos, april 2016.
Bildtext Alfredo Morelos träffade rätt mot VPS.
Bild: All Over Press

Två matcher, två segrar. HJK har fått en fin inledning på fotbollsligan. Detta trots att Helsingforsförsvaret bjöd VPS på ett mål på fredagskvällen.

Tre matcher har spelats i fotbollsligan denna säsong – HJK har vunnit två av dem.

Helsingforslaget var steget före gästande VPS, som spelade sin första match för säsongen, största delen av fredagskvällens kamp och tog tre poäng.

HJK ledde med 3-0 efter en dryg timmes spel tack vare mål av Alfredo Morelos, Medo och Atomu Tanaka, och vann till slut med 3-1.

Dähne fortsatt darrig

HJK har med andra ord resultatmässigt haft en strålande start på guldjakten i fotbollsligan – men det finns även frågetecken hos fjolårets bronslag.

Målvakten Thomas Dähne bjöd på en jättetavla i träningsmatchen mot Malmö FF för ett par veckor sedan, och felfri var tyskens insats inte heller mot VPS.

Den största skulden för VPS reducering faller i och för sig på mittbacken Lum Rexhepi, men inte heller Dähne klarar sig undan med helt rena papper.

Rexhepi gav en för slapp passning ner åt Dähne, som nätt och jämnt hann sparka undan bollen. Rensningen föll rakt i gapet på gästernas Loorents Hertsi som satte in 3-1 i tom bur från ungefär 35 meter.

HJK fortsätter säsongen borta mot RoPS på torsdag. Samma dag skulle VPS möta Ilves på hemmaplan, men den kampen har flyttats. Istället går Vasalagets följande dust i Vanda mot PK-35 nästa veckas söndag.

HJK - VPS 3-1 (1-0)
20. Alfredo Morelos 1-0
49. Medo 2-0
61. Atomu Tanaka 3-0
68. Loorents Hertsi 3-1

Diskussion om artikeln