Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

De Eurovisas poäng i del ett

Från 2016
Uppdaterad 11.04.2016 14:50.
De Eurovisa i sin studio.
Bildtext De Eurovisa i det första avsnittet är Janne Engblom, Hannah Norrena, Eva Frantz och Johan Lindroos.
Bild: Yle / Barbro Ahlstedt

I det första avsnittet av de Eurovisa gav panelen poäng till åtta låtar i den första semifinalen. Bland dem Finlands Sandhja och Rysslands Sergey.

Flest poäng fick Finland (33p), följt av Ungern (32p) och Kroatien (31p). På sista plats i det första avsnittet hittar vi San Marino med 22p.

Resultatet i det första avsnittet av De Eurovisa 2016.
Bildtext Resultatet i De Eurovisa del ett.
Bild: Yle

Avsnittets enda tiopoängare gav radio och tv-personligheten Hannah Norrena till Ungerns Freddie. Hennes motivering var att Freddie är en fantastisk sångare som verkade genuin på scenen. Hon skulle gärna höra låten igen.

Också musikern Janne Engblom gillade Ungern, men han gillade Finland lika mycket. Båda fick nio poäng av honom.

Bra och dåliga sidor med Finlands bidrag

Panelen var ense om att finländska Sandhja är sympatisk, sjunger bra och har en bra energi. Men det blev också diskussion gällande om Sing it away är för mycket retro. Har man kanske hört liknande låtar förut?

Programledaren Eva Frantz och ständiga bisittaren Johan Lindroos var aningen snåla med poängen i det här avsnittet, trots att Frantz ändå sträckte sig till nio poäng för Kroatien.

Rysslands Sergej Lazarev är en av vadslagningsbyråernas vinnarfavoriter, men You are the only one gick inte hem hos De Eurovisa som gav den tredje minst poäng.

Del två av De Eurovisa sänds på Yle Fem lördagen den 16 april klockan 21.00. Alla avsnitt kan redan nu ses på Yle Arenan.

Vad tycker du om resultatet? Var det rätt låt som fick flest poäng av De Eurovisa? Kommentera gärna.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.
Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln