Hoppa till huvudinnehåll

Sport

SHL-klubb värvar finskt – "är en europeisk toppspelare"

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Ilari Filppula i landslagsdress.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Alltsedan Malmö Redhawks tog steget upp till SHL har klubben börjat bygga ett slagkraftigt lag för nästa säsong. Det senaste nyförvärvet är Ilari Filppula.

Inom loppet av två veckor har laget förstärkts med tre spelare. Först presenterades Nichlas Hardt, sedan Robin Alvarez och nu är det dags för centern Filppula.

– Ilari är en europeisk toppspelare som är aktuell för det finska VM-laget. Han visade vilken nivå han håller under sin tid i MODO Hockey, där han var en av SHL:s bästa spelare. Han är en väldigt spelskicklig center som kommer att bli lite av en lagpappa hos oss. Jag är övertygad om att han kan hjälpa oss till nästa nivå, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård på klubbens webbplats.

Filppula har ett förflutet i Jyp, TPS samt Jokerit och spelade även en säsong i KHL med CSKA Moskva. Efter det har han hållit hus i HC Lugano i Schweiz innan han mitt i förra säsongen flyttade till MODO i den svenska högsta ligan. Nu fortsätter han sin SHL-karriär i Malmö.

- Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Malmö Redhawks. Jag har förvisso bara spelat i SHL under ett par månader, men jag gillar verkligen hockeyn i ligan och inte minst det spel som Malmö står för. Jag har dessutom bara hört bra saker om staden och har goda minnen från mitt hittills enda besök där. Utöver det så ser det ut som att vi kommer att få ett bra lag till hösten, säger Ilari Filppula, som redan känner några i laget.

Diskussion om artikeln