Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Cameron: Jag vet att jag borde ha hanterat det här bättre

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Storbritanniens premiärminister David Cameron på kärnsäkerhetskonferensen i Washington 1.4.2016
Bildtext Storbritanniens premiärminister David Cameron på kärnsäkerhetskonferensen i Washington 1.4.2016
Bild: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Storbritanniens premiärminister David Cameron medgav på lördagen att han hanterat Panamaläckan illa och lovade bot och bättring.

- Nåja, det har inte varit någon fantastisk vecka. Jag vet att jag borde ha hanterat det här bättre. Jag vet att här finns en läxa att lära sig och jag ska lära mig den, lovade Cameron sina partikamrater på Tory-partiets vårmöte på lördagen.

Cameron lovade också offentliggöra sin skattedeklaration och han tog på sig hela skulden för stormen kring sina aktier i en Panamafond.

- Skyll inte på Downing Street eller anonyma rådgivare, skyll på mig, sade Cameron.

Ett av "Panamaläckans" avslöjanden var att Camerons far, aktiemäklaren Ian Cameron, grundade en offshorefond i Bahamas på 1980-talet.

Allt för många förklaringar

På de första frågorna om offshorebolaget Blairmore Holdings svarade Cameron att han inte haft något med bolaget att göra.

Efter flera olika förklaringar under veckans lopp medgav Cameron på torsdagen att han haft aktier i bolaget, men att aktierna såldes innan han blev premiärminister 2010. Cameron har understrukit att han betalat skatt på den vinst han fått i Storbritannien.

En opinionsundersökning på fredagen visade att förtroendet för Cameron rasat. Undersökningen gjord av Sky News visade att nästan 60 procent av britterna nu litar mindre på Cameron än för en vecka sedan.

Cameron är ledstjärna i kampanjen för fortsatt brittiskt EU-medlemskap. Hans sätt att hantera Panamaläckan befaras kunna öka stödet för ett utträde ur EU inför folkomröstningen den 23 juni.