Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaxigt Tappara: ”Kommer inte hit igen”

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Blir det segerfest i Tammerfors på måndag?
Bildtext Blir det segerfest i Tammerfors på måndag?
Bild: All Over Press

Efter förlängningssegern i Uleåborg har Tappara chans att avgöra på hemmais. Den möjligheten ser laget fram emot att ta på måndag – och samtidigt punktera en dyster svit.

Tappara var 52 sekunder från en förlust i lördagens femte semifinalmatch mot Kärpät. Då klev Patrik Laine fram och avlossade sin fruktade bössa i powerplay. Supertalangens skott gav förlängning.

Där avgjorde Henrik Haapala. Kärpät tappade puck i anfallszon, Tappara vände spelet snabbt och Haapala skickade in det avgörande målet.

Det får Tapparas tränare Jussi Tapola att bli säker på sin sak.

– Vi kommer inte hit igen, säger han i Nelonen Pros intervju.

Behålla lugnet

Det skulle betyda att Tappara sänker den regerande mästaren på måndag hemma i Tammerfors – och samtidigt sätter stopp för den svarta slutspelssviten mot Kärpät. De två senaste vårarna har ju Tappara åkt på finalstryk mot uleåborgarna i den sjunde matchen.

Tapola säger att det gäller att hålla sig lugn även om det mesta står på spel under de intensiva slutspelsveckorna.

– Vi måste bara våga spela och skjuta när läget kommer. I båset försöker jag hålla mig kall.

Jussi Tapola.
Bildtext Jussi Tapola.
Bild: All Over Press

Måste undvika utvisningar

Om budskapet från Tammerforshåll är att det inte spelas fler matcher i Raksila den här våren, är det givetvis annat ljud i skällan hos Kärpät. I torsdags tog laget en förlängningsseger i Tammerfors. Något liknande vill tränaren Lauri Marjamäki ha på måndag.

– Vi åker till Tammerfors och vinner på måndag. Nu hade vi lite oflyt vid avgörandet, men det är sådant som händer, säger han till Nelonen Pro.

Enligt Marjamäki gäller det framför allt att undvika utvisningsbåset nu.

– Vi tog tre utvisningar i offensiv zon. Det håller inte. Men i matchen visar vi att vi aldrig ger oss. Vi kom tillbaka från underläge och förbi, men nu räckte det inte hela vägen.