Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

PSS föll ihop som ett korthus i bronsmatchen

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.
innebandyspelare
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Nästa säsong blir det medalj! Det lovar Linda Törnqvist som spelar i innebandylaget PSS från Borgå. I år klarade sig laget över alla förväntningar.

PSS spelade på lördagen om bronsmedaljerna i damernas innebandyliga. Matchens slutade i en storförlust för PSS, medan motståndaren SB-Pro från Nurmijärvi tog hand om medaljerna.

Efter första perioden var läget ännu 1-1, men i den andra perioden ryckte SB-Pro ifrån med besked. Nurmijärvilaget pangade in sex mål, medan PSS lyckades endast en gång.

I den sista perioden var det igen mer eller mindre jämna steg. PSS nätade en gång, SB-Pro två.

När knappt fem minuter återstod försökte PSS ännu förtvivlat komma med i matchen genom att ta ut målvakten och sätta in en extra utespelare. Tilltaget lyckades inte, istället gjorde SB-Pro ännu ett mål. Matchen slutade 10-3.

- Vi var inte tillräckligt vakna. Det andra laget lyckades göra så många mål i den andra perioden att vi inte hade någon chans att stiga mera, säger PSS-backen Linda Törnqvist.

Bättre säsong än väntat

PSS damer har ändå gjort en fin säsong i ligan. Enligt Törnqvist tippade alla att de skulle stanna på mellan sjätte och tionde plats, så att sluta på en fjärde plats är en anmärkningsvärd bedrift.

Orsaken till att förväntningarna inte var höga var att många spelare byttes ut efter förra säsongen.

- Det hade varit roligt att få brons, men vi har kommit långt.

Många i laget vill fortsätta

Törnqvist intygar att det är bra stämning i laget och hon tror att många tänker fortsätta spela nästa säsong. Under sommaren ska damerna träna hårt för att vara starka i höst.

- Inte har vi så mycket att förbättra, vi råkade ha en svag match i lördags. Vi behöver fler mål, allt annat fungerar ganska bra. Nästa säsong ska vi ta medalj, säger Linda Törnqvist.

Diskussion om artikeln