Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Veterinärfrågan väntar på Raseborgs ståndpunkt

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Bildtext Vem ska ansvara för veterinärvården? Och hur omfattande ska den kommunala servicen vara?
Bild: YLE/Tove Virta

Arbetet för nya modeller för veterinärverksamheten i Västnyland har nu kommit så långt att samarbetsförhandlingarna med de kommunanställda veterinärerna är i gång.

Men den största kommunen inom samarbetet, Raseborg, har ännu inte gett sin syn på saken. Hangö och Ingå har däremot tackat ja till en delvis privatisering av tjänsterna.

Raseborg har krävt ytterligare kalkyler över kostnaderna och de väntade besparingarna. Raseborg har också velat ha en riskanalys.

"Det går att spekulera hur mycket som helst"

Nämnden för samarbetsområdet Sydspetsens miljöhälsa konstaterade i går (12.4) att det är möjligt att spekulera om personalkostnaderna i det oändliga. Kalkylerna varierar beroende på vem som tar fram dem och hur man resonerar.

Nämnden ansåg att samarbetsförhandlingarna kommer att ge tillräckligt med information så att nämnden kan fatta sitt beslut.

Nämnden bekantade sig också med en mycket enkel riskanalys.

I övrigt höll nämnden fast vid det tidigare förslaget om delvis utlokalisering av den kommunala veterinärtjänsten. Raseborgs stad önskas säga sitt senast i mitten av maj om staden vill att deras röst hörs när beslut fattas.

Diskussion om artikeln