Hoppa till huvudinnehåll

Sport

SHL-spelare fast för dopning – polisanmäler hälsobutik

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Victor Ekarv i Luleå
Bild: Daniel Malmberg/All Over Press

Luleås anfallare Victor Ekarv har testat positivt för dopning rapporterar Sportbladet. Ekarv har testat positivt för metylhexanamin men säger att han har lurats av tillverkaren av ett kosttillskott.

Det var i samband med en match mot Modo i december som Victor Ekarv fastnade i ett rutinmässigt dopningstest rapporterar Sportbladet.

A-provet visade spår av ämnet metylhexanamin som är tillåtet under träning men inte under matcher och det var det som fällde Ekarv.

– Jag köpte kosttillskott i en butik i Luleå och granskade det noga men det stod inget i innehållsförteckningen. Jag sökte också på internet och kollade om pulvret var varningslistat men hittade inget, säger han till tidningen.

Polisanmäler butiken

Riksidrottsförbundet har nu valt att ge Ekarv det mildaste straffet, det vill säga avstängning i tre månader. Det gör att han får börja träna med Luleå igen den 18 juni.

Själv tänker Ekarv polisanmäla den hälsobutik där han köpte kosttillskottet.

– Det förekom ett hälsofarligt ämne i deras produkt och jag har varit i kontakt med livsmedelsverket som rekommenderat mig att polisanmäla.

– Jag har också varit ärlig mot dopingkommissionen hela tiden och tillsammans har vi slagit fast att det handlar om det där proteinpulvret, säger han.

Diskussion om artikeln