Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Griezmann sänkte Barcelona – semifinalparen lottas på fredag

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Antoine Griezmann stor hjälte i matchen mot Barcelona.
Bild: PICS UNITED/All Over Press

Igen en gång har de fyra bästa klubblagen inom europeisk fotboll vaskats fram. Atletico och Bayern gör Real Madrid och Manchester City sällskap i semifinal.

De regerande mästarna Barcelona har stapplat i La Liga under de senaste veckorna och på onsdagkväll fick laget respass ur Champions League.

Barcelona hade vunnit det första mötet mot Atletico Madrid med 2-1 på hemmaplan, men i och med Atleticos bortamål hade Madridlaget en liten fördel inför returen.

Atleticos försvar har varit stabilt i år och om laget skulle näta i hemmamatchen skulle det vara svårt att slå dem. Och det visade sig så.

Atletico tog ledningen i den första halvleken, då Sauls inlägg hittade Antoine Griezmanns panna. Nu var Barcelona piskad att göra mål.

De sista 20 minuterna av matchen dominerade Barcelona och skapade anfall efter anfall mot Atletico-målet. Men försvaret höll.

Och mitt i Barcelona-dominansen lyckades hemmalaget kontra. Bollen träffade Andres Iniesta i handen innanför straffområdet och Griezmann steg fram och lade straffen iskallt i mål.

På tilläggstid protesterade Barcelona-spelarna vilt, då de ansåg att bollen träffat Gabis hand innanför straffområdet. Domaren Nicola Rizzoli ansåg ändå att förseelsen hänt utanför boxen och tilldelade bortalaget endast en frispark som Lionel Messi sköt knappt över.

Matchen slutade således 2-0 och Atletico Madrid tog sig vidare till semifinal med det sammanlagda resultatet 3-2.

Oavgjort räckte för Bayern

Bayern München hade en 1-0-seger i bagaget mot Benfica förra veckan och behövde i stort sett ett mål för att avancera. Laget gjorde två.

Benfica hade öppnat målskyttet genom Raul Jimenez innan Arturo Vidal kvitterade till 1-1 i slutet på första halvlek. Efter pausvilan lyckades Bayern igen.

Thomas Müller styrde in bollen i den 52:a spelminuten och matchen var avgjord. Benfica fick ännu ett tröstemål i slutet av matchen, då Anderson Talisca frispark hittade sig in i nätmaskorna.

Men Bayern alltså till semifinal med det sammanlagda resultatet 3-2.

Därmed är årets semifinallag klara. Manchester City, Real Madrid, Atletico Madrid och Bayern München gör upp om finalplatserna. Semifinalparen lottas på fredag.

Diskussion om artikeln