Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Hindsby lekis ännu utan lokal

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
leksaker utspridda på golvet
Bild: Nina Sederlöf/YLE

Hindsby lekis i Sibbo står i dag inför samma problem som för ett år sedan. Var ska verksamheten kunna fortsätta och ska den fortsätta över huvud taget?

För ett år sedan låg verksamheten i vågskålen på grund av att Hindsby skola, där Hindsby lekis verkade, bytte ägare.

Det blev trots allt ytterligare ett år i det gamla skolhuset, men nu är det slut. Hyreskontraktet förnyas inte.

Garantiföreningen för Hindsby lekverksamhet driver Hindsby lekis. Ordförande Anneli Lindblad säger att ovissheten nu är lika svår som för ett år sedan.

- Tiden börjar bli väldigt knapp. Helst borde vi redan i samband med vårfesten i maj kunna informera föräldrarna om var verksamhten fortsätter och om den över huvud taget gör det, säger Lindblad.

Byagården skulle sitta fint

Ett av alternativen skulle vara Byagården i Hindsby. Det är kanske rentav det bästa alternativet i och med att verksamheten då skulle kunna fortsätta i samma by som den gjort under 22 år.

Föreningen kan dock tänka sig att flytta verksamheten också till någon annan by om Byagården skulle visa sig vara omöjlig att hyra.

- Vi kan bra tänka oss att etablera verksamhet också i Gesterby, Box, Kyrkoby eller Söderkulla. Södra Sibbo har ju inte ett enda motsvarande lekis, så behovet finns. Nu skulle det bara gälla att snabbt hitta en ledig och ändamålsenlig lokal, säger Lindblad.

Branddepå ett andra alternativ

Föreningen har också diskuterat Immersby FBK:s branddepå.

- Inte heller därifrån har vi ännu fått ett klart grönt ljus, men förhandlingar pågår med olika instanser, säger Lindblad.

Om det inte blir grönt ljus från något håll, så står föreningen inför ett annat problem. Vad göra med all den rekvisita som Hindsby lekis samlat på sig under alla år?

Diskussion om artikeln