Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tvillingtalanger flyttar till Edsbyn: ”Eftertraktat byte”

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.
Teemu Määttä, mittfältare, IFK Kungälv
Bildtext Teemu Määttä får sällskap av sina lillebröder i Elitserien.

”Finska supertalanger klara för Edsbyn” rubricerar den svenska bandyklubben Edsbyns IF värvningen av bröderna Tuomas och Tommi Määttä.

Mittfältaren Tuomas Määttä är finländsk landslagsman och valdes in i VM:s allstarlag i våras, medan försvarsspelaren Tommi fick stanna hemma som reserv och var därmed inte med om VM-silvret.

Båda fick däremot fira FM-guld med fostrarföreningen Botnia tack vare finalsegern över Akilles. Tuomas var ligans poängkung. Bröderna fyller 20 år på söndag.

– Detta känns stort då framför allt Tuomas varit ett eftertraktat byte. Han är en riktigt bra spelare redan nu men har stor potential att utvecklas ännu mer i den svenska Elitserien. Han kommer att bli en driven spelmotor i laget, säger sportchefen Stefan Karlsson.

– Tommi, som mestadels har spelat libero under ungdomsåren, är duktig på skridskorna precis som sin bror, bra på volley och har också redan nu provat på landslagsspel. Han kan bli en riktigt bra back i Elitserien och på sikt en ny Petteri Lampinen som libero.

Edsbyn slutade sjua i Elitserien den gångna säsongen och avancerade till kvartsfinal, där det blev respass mot Bollnäs med 2-3 i matcher. Bröderna Määttä har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med de niofaldiga svenska mästarna.

Sportmagasinet träffade Tuomas och Tommi Määttä i mars. I inslaget medverkar även tränarpappan Esa samt storebror Teemu, som spelar i svenska IFK Kungälv. Se Sportmagasinet med bandyfamiljen Määttä här!