Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

De Eurovisas poäng i del två

Från 2016
Lilian Brunell och Patric Sarin är gäster i De Eurovisa.
Bildtext Lilian Brunell och Patric Sarin är gäster i det andra avsnittet av De Eurovisa.
Bild: Yle / Hanna Othman

Nio låtar poängsattes i det andra avsnittet av De Eurovisa. Vilken låt tyckte Patric Sarin lät som något man hör i Sverigebåtens nattklubb och vilken låt fick Lilian Brunell att vilja äta maräng?

Flest poäng fick Österrike (37p), följt av Nederländerna (36p) och Malta (31p). På sista plats i det första avsnittet hittar vi Montenegro med 12p.

Resultatet i det andra avsnittet av De Eurovisa 2016.
Bildtext Resultatet i det andra avsnittet.
Bild: Yle

Både Eurovisionsreportern och –experten Lilian Brunell och bisittaren Johan Lindroos delade ut tio poäng till sina favoritlåtar i avsnittet. Lilian Brunells tiopoängare gick till Nederländerna medan Johan Lindroos föll pladask för Österrikes låt.

Österrike representeras i år av Zoë som sjunger låten Loin d’ici på franska. Johan Lindroos beskrev låten som gammaldags schlager som ändå inte är unken. Lilian Brunell sade att låten är så söt att den får henne att vilja äta maräng.

Montenegro fick minst poäng. Producenten och låtskrivaren Patric Sarin hade helst gett deras låt noll poäng men minsta möjliga är en etta. Samma låt fick Lilian Brunell att skämmas så mycket att hon måste gömma sig bakom sin gula solfjäder för att hon tyckte den var så dålig.

Programledare Eva Frantz höll inte med om att Montenegros låt var så dålig, utan tyckte att låten från Cypern var den sämre av de två rocklåtarna.

Del tre av De Eurovisa sänds på Yle Fem lördagen den 23 april klockan 21.00. Alla avsnitt kan redan nu ses på Yle Arenan.

Vad tycker du om resultatet? Var det rätt låt som fick flest poäng av De Eurovisa? Kommentera gärna.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.
Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln