Hoppa till huvudinnehåll

X3M

”Vi är större i Helsingfors än i Stockholm”

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Porträttbild på duon Norlie & KKV.
Bildtext Norlie & KKV är aktuella med nya singeln "Din idiot."
Bild: X3M/Catariina Salo

Svenska succéduon Norlie och KKV släppte i fredags sin nya singel ”Din idiot”. I samma veva åkte de på en miniturné genom Svenskfinland, eftersom en stor del av fansen finns här.

Norlie och KKV består av Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV). Först singeln släpptes 2010 och efter det har karriären pekat spikrakt uppåt med 19 släppta singlar och en skiva som sålt fem gånger platina. Dessutom utsågs de till årets nykomling på P3 Guldgalan 2012.

Nu är de aktuella med nya singeln ”Din idot” som släpptes mitt under en miniturné genom Svenskfinland, där de för en kväll hängde sin hatt i Helsingfors, Vasa och Åbo. Radio X3M fick en pratstund med duon före konserten i Vasa.

Vad handlar nya singeln om?

- Låten handlar om att må bra efter en rejäl svacka och känslan när människor i ens omgivning märker att det vänder mot det bättre.

Av alla låtar ni skrivit, finns det någon textrad ni är extra nöjda med?

- Inledningensraden i låten ”Ingen annan rör mig som du” som går så här: Vet att du inte är bra för mig, tror jag behöver dig ändå. Det är så sjukt najs att med två rader summera hela låten.

Det är ofta svårt att vara profet i sin egen hemstad. Hur är det för er?

- Det stämmer till hundra procent. Stockholm är den absolut svåraste staden för oss att gigga i. Vi brukar skämta om att vi är mera kända i Helsingfors än i Stockholm.

Veckoslutskommittén: Intervju med Norlie och KKV

Programmet är inte längre tillgängligt