Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sjuk Lepistö avbröt – men tog värdefulla poäng

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Lotta Lepistö, hösten 2015.
Bildtext Lotta Lepistö gjorde väl ifrån sig i Spanien trots att hon var tvungen att avbryta tävlingen. (Arkivbild)
Bild: All Over Press

En tävling som började så bra slutade i DNS för cyklisten Lotta Lepistö. Men tack vare de goda resultaten i inledningen tog hon ett steg närmare en blåvit OS-plats i tempo.

Lepistö inledde Emakumeem Euskal Bira-etapploppet i Spanien med en seger i prologen och följde upp med en fjärdeplats på den första längre sträckan.

På följande etapp var placeringen 67:a men hon behöll sprinttröjan och låg 17:e i sammandraget. Där tog hennes tävling sedan slut.

– Jag är snuvig och har tappat rösten. Feber har jag inte, men jag känner mig inte vass. Jag vill köra ordentligt och inte bara hänga med, så jag på riktigt kan hjälpa mina stallkamrater, säger Lepistö i ett pressmeddelande.

Lepistö har sedan tidigare säkrat två finländska nationsplatser i linjeloppet i sommarens OS i Rio. Tack vare de goda resultaten i Spanien förbättrade hon chanserna till en plats även i tempo. De åtta bästa per etapp utökar poängkontot i OS-rankingen.

– Jag skulle önska mig att också andra finländare lyckas i internationella tävlingar. Tillsvidare har bara jag lyckats erövra poäng, säger Lepistö och menar att möjligheter till fler blåvita poäng borde finnas åtminstone i Helsingfors i maj.

Diskussion om artikeln