Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Biff i snöre med consommé

Från 2016
Uppdaterad 18.04.2016 16:31.
Biff i snöre
Bildtext Biff i snöre
Bild: Yle/Parad Media

Biff i snöre är ett bra och elegant sätt att tillreda riktigt högklassigt nötkött. Satsa på en bra consommé, som sedan äts med sked som en soppa tillsammans med biffen och grönsakerna.

Biff i snöre med consommé

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 28 min, varav förberedelser 20 min

Ingredienser

  • 4 st nöt inrefilébiffar - möra
  • 8 deciliter (dl) buljong - eller consommé
  • 1 kvist persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 st vårlök
  • 2 st morot - skalad
  • steksnöre

Instruktioner

1. Dela morötterna på längden, skär dem i stavar och skär vårlökarna i tre delar. Koka morötterna två-tre minuter i saltat vatten så att de har kvar tuggmotstånd.

2. Häll consommén / buljongen i en kastrull.

3. Bind om biffarna med steksnöre och låt en lång bit hänga kvar för att lättare kunna lyfta upp dem ur buljongen.

4. Lägg köttet i den sjudande buljongen tillsammans med morötterna, vårlöken, persiljan och vitlöksklyftan. Räkna med fyra-fem minuters koktid om du vill ha köttet medium. Det går mycket snabbare än när du steker.

5. Servera omedelbart ur kastrullen vid bordet. Lyft upp biffarna på varsin sopptallrik, häll på buljongen och servera grönsakerna till. Servera med kokt potatis, dijonsenap och ett lättare rödvin eller ett kraftigt vitt vin.

Mer om ämnet på Yle Arenan