Flamberad innerfilé av nöt
Från 2016
Publicerad 18.04.2016 15:56.
Uppdaterad 18.04.2016 16:27.
Bild: Yle/Parad Media
Ett snabbt och enkelt sätt att tillreda en festmåltid. Flamberingen är alltid ett imponerande bordsnummer, men kom ihåg att vara försiktig med lågorna som slår upp.
Flamberad innerfilé av nöt
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 13 min, varav förberedelser 10 min
Ingredienser
- 600 gram (g) nöt inrefilé
- 1 matsked (msk) smör
- 5 centiliter (cl) konjak
- 2 deciliter (dl) grädde
- 1 tesked (tsk) dijonsenap
- 1 deciliter (dl) köttbuljong - stark
- salt
- peppar
Instruktioner
Bild: Yle/Parad Media
efter nio,flamberat nötkött
1. Skiva innerfilén i ca en cm tjocka skivor. Värm smöret i en stekpanna tills det är brynt och ryker lätt.
2. Salta och peppra köttet och stek det hastigt så det bryns på ytan. Häll i konjaken och tänd på - kom ihåg att hålla avstånd från stekpannan då lågorna slår upp.
3. Lyft över köttet till en tallrik.
4. Häll grädden, senapen och buljongen i stekpannan och koka ihop ca en minut till en tjock gräddsås.
5. Lägg köttet i såsen och servera med en grön sallad och stekt potatis eller ris.