Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Åldrande Komarov: ”Det här är väl mina sista år”

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Leo Komarov.
Bildtext Leo Komarov redo att slita för landslaget igen.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Leo Komarov hade en svår avslutning på NHL-säsongen, men trots det förbereder han sig redan för sitt sjunde VM. Många till blir det kanske inte.

29-årige Leo Komarov har varit en sann trotjänare för ishockeylandslaget. Han har varit med i sex VM och ett OS. Efter att Torontos säsong slutade före playoff blev han än en gång tillgänglig för lejonen.

Till en början fanns det små frågetecken kring Komarovs VM-deltagande. I slutet av säsongen missade han flera matcher på grund av skada, men till slut var beslutet inte svårt.

Vad fick dig att välja VM i stället för vila?

– Det här är väl mina sista år, jag börjar ju bli gammal. Det är alltid en ära att få vara med i VM och representera landslaget, så länge de vill ha mig så är jag alltid med.

Hur gick diskussionen med Toronto då du sade att du vill spela i VM?

– Allt är bra med klubben. Jag har lidit av småskador den senaste månaden och det har tagit längre att återhämta sig än vad jag hade förväntat mig. Men det känns nog bättre redan, vi får se hur det blir.

I hur bra form är du nu?

– Kanske 90 procent. Jag känner mig helt frisk men behöver få upp konditionen. Jag har bara spelat en match på fem veckor så jag behöver en vecka för att komma upp i toppform.

Inte så roligt att bli sist i NHL

I NHL:s grundserie spelade Komarov totalt 67 matcher där han noterade poängen 19+17=36. Speciellt i början av säsongen var han effektiv och skrev snabbt om sitt personliga poängrekord i NHL.

För Toronto gick det däremot inte alls bra då laget samlade minst poäng av alla i hela ligan.

– Säsongen gick upp och ned. Vi började riktigt dåligt, men tog igen det i november-devember. Men efter det var det mycket transfers på gång och sånt. Vi blev ju sist i NHL så det är ju kanske inte så roligt. Men jag tror att vi har en ljus framtid med många unga som kommer in, jag tror det kommer att gå bättre.

Hur tycker du säsongen gick på en individuell nivå?

– Den kändes helt okej. Jag tycker att jag spelade på samma nivå hela säsongen, i början studsade puckarna in i mål lite oftare än vad de brukar göra. Men annars gjorde jag samma saker som jag alltid har gjort.

Du var med dina 19 mål den nästbästa blåvita målskytten i NHL efter Aleksander Barkov. Kommer du att spela en liknande roll i VM?

– Det har ingen betydelse. Jag kommer att spela som jag gjort alltid förr. Man får hoppas på att ha flyt om med lite tur i spelet så gör man mål.

Diskussion om artikeln