Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Luleå tecknar två blåvita kontrakt: ”Har trivts fantastiskt bra”

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.
Julius Junttila, april 2015.
Bildtext Julius Junttila, som denna säsong gjorde 25 poäng på 40 grundseriematcher i Kärpät, har vunnit två FM-guld med Uleåborgslaget.
Bild: Jari Pekkarinen / All Over Press

Julius Junttila flyttar till Luleå Hockey, som samtidigt förlänger kontraktet med Ilari Melart.

Junttila, som spelat hela karriären i Kärpät, har ryktats vara på väg till KHL-klubben Jokerit, men nu står det klart att flyttlasset istället styrs mot nordöstra Sverige.

Den 24-årige landslagsyttern har skrivit under ett tvåårigt kontrakt med Luleå Hockey, som föll ut i semifinal i SHL den gångna säsongen.

– Jag är jätteglad över att Luleå ville skriva kontrakt med mig utifrån allt det positiva jag hört från bland andra mina vänner Mika Pyörälä och Toni Rajala, som båda bara haft bra saker att säga om Luleå och det stora hockeyintresset som finns i norra Sverige, säger Junttila i ett pressmeddelande.

– Junttila är en välskolad spelare, kommenterar sportchefen Lars Bergström. Han är en utmärkt skridskoåkare som dessutom befinner sig i en ålder där han kommer kunna utvecklas ytterligare och hjälpa Luleå till framtida framgångar och förhoppningsvis även höja sig från landslagsnivå till VM-nivå.

Melart: Känns naturligt

Luleå har också gjort klart med Ilari Melart för de kommande två säsongerna. Backbjässen stod för 12 poäng (5+7) på 59 matcher under sin debutsäsong i SHL.

– Under mitt år i Luleå och Norrbotten har jag trivts fantastiskt bra både på och utanför isen. Jag har tagits emot på ett väldigt bra sätt av både förening och fans, och det känns därför både naturligt och bra att vi kan fortsätta vårt samarbete, och jag brinner redan nu för att göra en ännu bättre säsong tillsammans med mina lagkamrater, säger Melart.

Ilari Melart, 2016.
Bildtext Ilari Melart kämpar som bäst om en plats i Finlands VM-trupp.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

– Det känns glädjande att vi kunnat enas om en förlängning med Melart som liksom laget hade en stigande form under den gångna säsongen. Det är också ett av skälen till att Ilari är med och tävlar om en VM-plats för Finland just nu, berömmer ”Osten” Bergström.

Diskussion om artikeln