Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Inga nyanställningar vid KSF Media

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Huvudstadsbladets nyhet m ledarbyte på KSF Media.
Bild: Patrick Holmström

Susanna Ilmoni lovar att ta till sig publikens åsikter om innehållet i KSF Media. Hon strävar efter att få fler röster hörda, men några nyanställningar utlovar hon inte.

När Susanna Ilmoni, som efter Barbro Teirs avgång i torsdags utmämndes till ansvarig utgivare vid KSF Media, ombeds lägga fram sina planer, nämner hon det i dessa sammanhang välbekanta ordet "innehåll" redan i första meningen.

- Som journalist i själ och hjärta vill jag att vi ska leverera ett bra innehåll och god journalistik för våra läsare och användare. Det kommer vi att fokusera på, kanske ännu mer än under de senaste åren.

Följdfrågan om vad ett bra innehåll är besvarar hon i samma återhållsamma ton:

- Det beror på publiken, den är inte homogen. Den har olika slags behov och det vet vi. Folk vill ta till sig innehåll via olika kanaler, det gäller att anpassa sig till dem. Ett bra innehåll är något som engagerar.

Ilmoni nämner också den roll som hon vill att KSF ska ha.

- Vi vill vara en stark aktör för det svenska i Finland. Vi vill stå för vissa värden - som öppenhet, bildning och företagsamhet.

Nyanställningar osannolika

I Hufvudstadsbladets egen artikel om ledningsutbytet påtalar tidningens förtroendeman Sylvia Bjon den svåra personalbristen vid redaktionen.

Då Ilmoni får frågan om nyanställning av journalister, blir hon äntligen lite konkretare.

- Jag önskar att jag kunde svara ett klart ja på den frågan. Men det kan jag inte, medger hon.

- Vi kommer att jobba för att få fler röster och fler pennor som vill skapa innehåll tillsammans med oss. Vi kommer att nätverka och samarbeta. Men mer folk på våra lönelistor har jag svårt att tro på - tyvärr.

Ilmoni lovar att vara lyhörd för publikens önskemål och kritik, i synnerhet klagomålen mot att samma innehåll återkommer i både Hbl, Östnyland och Västra Nyland.

- Det här hör till de frågor vi kommer att se över, och som vi återkommer till inom kort.

Diskussion om artikeln