Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Tio punkter som ska lösa problemen inom socialvården i Pargas

Från 2016
Lekpark i Åbo
Bildtext Många barnskyddsanmälningar har lämnats in i Pargas.
Bild: Yle/ Nora Engström

Pargas stad måste vidta åtgärder för att gå till botten med problemen inom social- och hälsovården. Det beslutade stadsstyrelsen i april.

Inför stadsstyrelsens möte på måndag den 25 april presenterar nu Pargas stad en plan i tio punkter på vad som borde göras.

De viktigaste åtgärderna är att Pargas tar in extern hjälp för att tala ledarskap med cheferna och skapa en tydligare arbetsfördelning. Det är Päivi Nordin från Mentoriina/investors in People Finland och Maria Silver från Silver Coachin som ska se över arbetsrutiner inom barnskyddet.

Staden ska också göra om den utredning som stadsdirektör Patrik Nygrén gjorde i våras. Alla anställda ska alltså igen få säga vad de tycker, men den här gången är det den externa partnern som ställer frågorna.

Efter mötet i mars har Nygrén diskuterat situationen också med tidigare enhetschef Eva af Heurlin, som meddelat att hon inte kommer att återvända till familjeenheten vid Pargas stad efter sin tjänstledighet. af Heurlin har fått kommentera den skrivelse som fyra socialarbetare som sagt upp sig tidigare lämnade in.

Listan innehåller dessutom flera åtgärder, där man ska se över rutinerna.

Här är hela listan på Pargas stads webbplats.

Diskussion om artikeln