Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Cruz och Kasich ingår pakt mot Trump

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.
Cruz och Kasich ingår pakt mot Trump
Bild: TANNEN MAURY/EPA

De republikanska presidentkandidaterna Ted Cruz och John Kasich går in för samarbete för att motarbeta Donald Trump som leder den republikanska primärsvalskamnpen.

Cruz och Kasich, som är på andra respektive tredje plats, försöker tillsammans förhindra att Trump vinner i ännu fler delstater.

John Kasich hoppar därför över kampanjen i delstaten Indiana för att bana väg för Cruz.

Oklahomasenatorn Ted Cruz gör detsamma i delstaterna Oregon och New Mexico, där Kasich anses ha större chans att vinna. Kasich representerar den republikanska huvudfåran medan Cruz är mycket konservativ och
representerar den så kallade Teaparty-falangen i partiet.

Republikanerna håller primärval i Indiana den 3 maj, i Oregon den 17 maj och i New Mexico den 7 juni.

Trump svarade på sitt twitterkonto att det handlar om desperation hos motståndarna inom det republikanska fältet: "Har precis annonserats att ljugande Ted och Kasich konspirerar för att se till att hålla mig borta från republikanernas kandidatur. DESPERATION!"

¨

Donald Trump är fortfarande i ledning i kampen om vem som blir republikanernas presidentvalskandidat. Han har ändå inte lyckats samla på sig de 1 237 delegater som krävs för att han skulle kunna säkra nomineringen innan partikonventet i Cleveland i juni då republikanernas kandidat slutligen utses.

Diskussion om artikeln