Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Jakobstad valde cook and chill

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Elever tar åt sig skolmat.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle

Jakobstad har fått en ny köksstrategi. Det får räcka med två tillredningskök, ett i Rådmans skola och ett i Länsinummi skola, beslöt stadsfullmäktige på måndagen.

För att ta i bruk Cook and Chill metoden i Rådmans skola beviljade fullmäktige ett tilläggsanslag på 1 150 000 euro för investeringar i köket.

I dag tillreder Rådmans kök 1 100 portioner per dag som transporteras till stads skolor.

Metoden Cook and Chill, att snabbt kyla ner maten för att sedan värma upp den där den ska ätas, har vållat en hel del diskussion.

Metoden har haft förespråkare och belackare, men nu blev det alltså ett avgörande efter diskussion som pågått länge.

Diskussion om artikeln