Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Bellas maltlimpa

Från 2016
Bella Aléns maltlimpa
Bildtext Bella Aléns maltlimpa
Bild: Bella Alén

Maltlimpa ger en känsla av skärgård och fest. Bella Aléns limpa bakas på apelsinjuice, inte surmjölk och är värd att pröva med Skageningredienser.

Bellas maltlimpa

Mängd: 3 bröd

Tillagningstid: 180 min, varav förberedelser 90 min

Ingredienser

  • 1 liter (l) apelsinjuice
  • 100 gram (g) färsk jäst
  • 3 deciliter (dl) malt
  • 3 deciliter (dl) rågmjöl
  • 3 deciliter (dl) kli
  • 3 deciliter (dl) sirap
  • 1 matsked (msk) salt
  • 11 deciliter (dl) vetemjöl
  • 0.5 deciliter (dl) sirap - (pensling)
  • 0.5 deciliter (dl) vatten - (pensling)

Instruktioner

Värm juicen till 37 grader och lös upp jästen.

Blanda i de övriga ingredienserna och arbeta degen i några minuter så den blir jämn och fin.

Fördela degen i tre smorda brödformar och låt jäsa 1,5 timme.

Grädda i 175 grader i ca 1,5 timme.

När det återstår en halv timme penslar du bröden med siraps- och vattenblandningen.

Låt brödet svalna under bakduk.

Kock: Bella Alén

Här receptet till Toast Skagen á la Bella (med maltlimpa).