Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Grillat vetebröd med cheddarost och vårlök

Från 2016
Grillat vetebröd med cheddar och vårlök.
Bildtext Grillat vetebröd med cheddar och vårlök.
Bild: Marika Hill / Five Corners Production

Filip Langhoffs grillade bröd påminner om en italiensk foccaccia eller en vit pizza med god ost och örter ovanpå. Ett perfekt mellanmål till en kopp kaffe eller ett glas öl.

Grillat vetebröd med cheddarost och vårlök

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 75 min, varav förberedelser 70 min

Ingredienser

  • 35 gram (g) färsk jäst
  • 700 gram (g) mjöl
  • salt
  • 1 deciliter (dl) neutral olja
  • 4 deciliter (dl) vatten
  • cheddarost
  • vårlök - eller gräslök
  • rosmarin - eller timjan

Instruktioner

Blanda jästen i vattnet och tillsätt oljan.

Blanda hälften av mjölet och vispa så du får en tjock smet före du blandar i resten av mjölet.

Strö i saltet.

När smeten är klar, strö mjöl på bordet och bearbeta degen ordentligt tills du kan rulla degen.

Låt degen jäsa i minst 30 minuter, men gärna en timme.

Kavla ut degen i fyra delar som fyra pizzabotten. Lägg dem i ugnsformer och grilla i några minuter.

Strimla vårlöken fin, riv i litet örter (rosmarin, timjan etc.), tärna cheddarosten och runda av med rybsoljan.

Häll allt över brödet och smaka av med salt och peppar.

Mer om ämnet på Yle Arenan