Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborgschef säger upp sig

Från 2016
Uppdaterad 19.04.2017 10:44.
Arne Nummenmaa
Bildtext Arne Nummenmaa har jobbat för Raseborgs stad, Karis stad, Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt och Karis kyrkliga samfällighet.
Bild: Bild: YLE / Patrik Rosström

Arne Nummenmaa kastar in förvaltningshandduken och slutar i höst som chef för intern service i Raseborg stad. Från och med i höst ska han koncentrera sig på att utveckla sin bokföringsbyrå.

Arne Nummenmaa har i 30 år jobbat med förvaltning i kommuner, samkommuner och kyrkliga samfälligheter.

Vid sidan om sin huvudsyssla har Nummenmaa jobbat aktivt med sitt bokföringsföretag i 16 år. Nu vill han erbjuda disponenttjänster i hela Västnyland.

Rätt tidpunkt

Nummenmaa lämnade in sin avskedsansökan till Raseborgs stad i måndags. Det här beslutet är något som har mognat under flera år, berättar han.

- Det är tungt att ha en relativt stor bisyssla och ett krävande huvudjobb. Nu finns det uppenbarligen en efterfrågan på disponenttjänster i Västnyland. När det gäller Raseborg 2020 känner jag att jag inte har det att ge som krävs för att verkligen förnya Raseborgs stad. Förutom det är min sexåring som i höst börjar skolan värd att ha en pappa som bara har ett jobb.

Den 7 maj blir det 30 år sedan Nummenmaa som 24-åring började som stadskamrer i Karis. Därför är det också en psykologiskt bra tidpunkt att lämna in avskedansökan, säger Nummenmaa.

Datastrul blev mardröm

Nummenmaa har både positiva och negativa minnen från sin tid inom den offentliga sektorn.

- En av de värsta saker jag har varit med om var när Karis stad bytte datasystem och löneprogrammet inte fungerade. Både förskottsskatteinnehållningar och lönebikostnader blev de facto fel redovisade. Det är en mardrömssituation.

Processen kring kommunfusionen mellan Karis, Ekenäs och Pojo beskriver Nummenmaa som väldigt givande.

- Den är ju definitivt ännu på hälft. Därför pågår ju Raseborg 2020 som bäst.

Hans sista anställningsdag infaller den 31 december 2016, men eftersom han har innestående semesterdagar att ta ut slutar han i praktiken redan i höst.

Tidningen Västra Nyland var först med nyheten.

Diskussion om artikeln