Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teräväinen knappast till VM – Bäckström endast med som maskot?

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.
Teuvo Teräväinen, 2014.
Bildtext Teuvo Teräväinen verkar inte klä på sig lejontröjan i vår.
Bild: Petteri Paalasmaa / All Over Press

Finlands redan stjärnspäckade anfallsgarde lär inte få förstärkning i form av Teuvo Teräväinen till ishockey-VM. Niklas Bäckström ser ut att fortsätta stå vid sidan om.

Mikko Koivu, Mikael Granlund, Aleksander Barkov, Jussi Jokinen, Leo Komarov och några till. Men ingen Teuvo Teräväinen.

Enligt Yle Urheilus uppgifter kommer Chicago Blackhawks-forwarden inte att åka till Ryssland för att spela VM. Teräväinen har haft problem med axeln, vilket stoppar honom från medverkan.

Salmela och Erkinjuntti borta

Ett av många NHL-namn i Finlands trupp är Niklas Bäckström, men den erfarna målvaktens situation väcker förundran (läs mer om det här).

Yle erfar att Juha Metsola vaktar lejonburen mot Ryssland på lördag, vilket betyder att Bäckström inte får en enda chans att visa upp sig innan VM-truppen tas ut på söndag.

Den troliga förstakeepern Mikko Koskinen har stått mellan stolparna i de senaste matcherna och förutom den nämnda trion är också HIFK:s unga Ville Husso inkallad.

Finlands kedjeformationer till lördagens drabbning offentliggörs först på lördag, men redan nu står det klart att en sjuk Anssi Salmela och småskadad Antti Erkinjuntti missar matchen.

Finland - Ryssland på TV2 på lördag kl. 16.40.