Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Medvind för Ruskola och Cedercreutz i kampen om OS-platsen: ”Crazy day”

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Camilla Cedercreutz och Noora Ruskola i EM i Barcelona
Bildtext Noora Ruskola och Camilla Cedercreutz närmar sig OS.
Bild: Vesa Koivunen/SPV

Under de närmaste dagarna avgörs det ifall Noora Ruskola och Camilla Cedercreutz eller Sinom Kurtbay och Silja Kanerva representerar Finland i 49erFX-klassen i segling. Just nu är det fördel de förstnämnda.

Det var Ruskola och Cedercreutz som säkrade nationsplatsen, men i och med att Finland har två jämnstarka båtlag har man bestämt att den interna rangordningen i världscupen i Hyères denna vecka avgör vem som åker.

Efter den första tävlingsdagen låg Kurtbay/Kanerva pinnhålet ovanför på en 16:e plats, men på fredagen steg Ruskola/Cedercreutz förbi. Ganska klart, dessutom.

Ruskola och Cedercreutz hade en jämnstark dag med två elfteplaceringar och en trettonde plats – plus fullträffen i den sjunde starten när teamet seglade in på andra plats.

– ”Crazy day” beskriver vår dag ganska bra, eftersom vindens styrka och riktning ändrade mycket, kommenterar Ruskola dagen i ett pressmeddelande.

Ruskola/Cedercreutz ligger på tolfte plats i sammandraget inför lördagen, medan Kurtbays och Kanervas placering är 20:e. Tävlingarna i Hyères avslutas med medaljrace på söndag.

”Svår och lång dag”

Bäst av finländarna ligger för tillfället Tuula Tenkanen till. OS-klara Tenkanen är fyra i Laser radial-klassen efter en tolfte och en tredje plats i dagens starter.

– Det var en svår och lång dag i lätta vindar. Jag är glad att jag klarade mig ens hyfsat okej, säger Tenkanen.

På tolfte plats i sammandraget hittas såväl Tuuli Petäjä-Sirén i RS:X-klassen som bröderna Joonas och Niklas Lindgren i 470.

Se dagens samtliga resultat här.

Diskussion om artikeln