Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kasper Björkqvist ska följa hjärtat: ”Lagen vill ha mig”

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Kasper Björkqvist spelare i fjärde kedjan vid JVM.
Bild: YLE/AnttiKoivukangas

Kasper Björkqvist ska snart packa väskorna och flytta till USA för att spela universitetsishockey. Just nu är det bråda dagar då fyra universitet fortfarande finns med i bilden och ett beslut ska fattas.

JVM-guldmedaljören Kasper Björkqvist valde att inte spela för krislaget Blues i ishockeyligan den här säsongen. Siktet har länge varit inställt på att flytta till USA och spela i universitetsserien och för att kunna göra det får han inte spela ligaishockey här hemma.

Nästa vecka reser Björkqvist till USA för att titta närmare på de fyra universitet som nu är aktuella.

– Det är Denver, Providence, University of Connecticut och University of Massachusetts-Lowell. Jag ska se vad som finns där och sedan ska jag ganska så snabbt fatta ett beslut, säger han till Yle Sporten.

Varför blev det dessa fyra?

– Jag har pratat med tränarna och fått höra att de här lagen vill ha mig. Jag har också fått en bra känsla kring de här universiteten. Som finländare har universitetets namn ingen större betydelse som det har för amerikaner, säger Björkqvist.

Följer hjärtat

Kasper Björkqvist är ivrig inför resan och då amerikanska spelare gör liknade besök hos universiteten brukar det bli stor uppståndelse.

– Jag har hört några historier om att lagen har haft färdiga speltröjor i omklädningsrummen då spelare kommer på besök. Vi får nu se om det blir något liknande för mig. Jag har fått ett preliminärt program på vad som kommer att hända, säger han.

Vad är det viktigaste då du väljer?

– Det är nog känslan jag får av universitetet. Det är kanske lite kliché att säga att man ska följa hjärtat men det är ändå det som avgör framtiden, säger han.