Hoppa till huvudinnehåll

Sport

IS: Shefki Kuqi återupptar spelarkarriären

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Shefki Kuqi efterlyser jämlik behandling.
Bildtext Numer håller Kuqi mest till på bänken.
Bild: All Over Press

Ligalaget PK-35:s tränare och den före detta landslagsspelaren Shefki Kuqi har börjat träna igen – med LoPa i den finländska tredjedivisionen. Jag njuter av att spela, säger Kuqi.

Kuqi bekräftar för Ilta-Sanomat att han börjat träna med Lojolaget LoPa. Han säger sig njuta av att få träna och spela på gräs igen – det blir snabbt ensamt att jogga i skogen, menar Kuqi.

Det är flera år sedan Kuqi avslutade spelarkarriären. Under sin nästan 20 år långa spelarkarriär hann Kuqi på seniornivå spela för fler än 15 klubbar. Kuqi avslutade proffskarriären i skotska Hibernian säsongen 2012–2013.

Nu ska den ruskigt rutinerade Kuqi fortsätta plåga försvarare nere i det finländska seriesystemet. Han säger sig sakna känslan som fotbollen ger, det går inte att återskapa på joggingturer.

– Jag är inte längre ute efter någonting som spelare. Jag är tränare och vill koncentrera mig på det och göra mitt bästa. Det är roligare att träna ett par gånger i veckan än att löpa i skogen. Det är roligare att vara med andra människor, det är en annan grej, säger Kuqi till Ilta-Sanomat.

Kuqi har aldrig tidigare spelat i den finländska fotbollstrean.

Diskussion om artikeln