Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

#minkör: Min röst passar in i helheten

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.
Fåglar på en tråd, körsång
Bild: CC0 1.0 Universal (CC0 1.0)

Jag sjunger i kör för att jag tycker att det är roligt att sjunga. Jag lever absolut inget medelklassliv med städa på fredag och älgstek på söndag.

Eftersom jag har rökt bort det mesta av min en gång så vackra röst så har jag inte eget band och sjunger inte solo.

Min röst har ändå utvecklats under de tre senaste åren i kör och den passar in i helheten. Det är en njutning att höra de harmonier och medvetna disharmonier vi skapar tillsammans, att höra de andra stämmorna sjunga rent ...

Vi umgås inte alls särskilt mycket, kaffepausen är tio minuter, men sjungandet får mig att glömma flyktingarna som jag jobbar frivilligt med och mina egna ekonomiska tillkortakommanden. Det fyller mig med ren och skär glädje.

Jag har sjungit i kör tidigare, jag har haft en duo och en trio. Jag har sjungit i radion som barn. Solo. Sjungandet i samklang med andra stämmor är ändå det allra bästa! Tisdagsövningarna försöker jag att inte missa.

PS: Jag ogillar snapsvisor och finlandssvenskt snobberi.

Text: Astrid Nikula

Berätta din egen körhistoria!

Under våren gör Svenska Yle en djupdykning in i körlivet och samlar ihop historier om och av körer och korister i Svenskfinland.

Därför vill vi höra också din historia! När började du sjunga i kör och varför? Vilket är ditt finaste, roligaste, värsta körminne? Vad spelar kören för roll i ditt liv? Eller har du kanske aldrig fått sjunga i kör fast du hade velat? Berätta! Historierna publiceras på svenska.yle.fi och editeras vid behov innan publicering.

#minkör

Diskussion om artikeln