Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Tidningen Östnyland blir tvådagarstidning

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 12:21.
Tidning
Bild: Yle/Mikael Kokkola

KSF Media inleder samarbetsförhandlingar och planerar att göra om tidningen Östnyland till en tvådagarstidning. Tidningens redaktion är i chock.

Samarbetsförhandlingarna gäller alla avdelningar, förutom tidningen Loviisan Sanomat. Loviisan Sanomat fortsätter utkomma som förut.

I planerna ingår också att tidningen Östnyland börjar utkomma som papperstidning två dagar i veckan senast från och med årsskiftet. I dag utkommer Östnyland fem dagar i veckan.

En total överraskning

- Östnylands redaktion är i chock. Det kom som en total överraskning, säger tidningens förtroendeman och reporter Max Nyberg.

Meddelandet kom som en chock också för Max Nyberg själv. Han fick höra om det på morgonen, medan personalen informerades klockan 13.

- Det är mycket mera än vad vi någonsin vågade vara rädda för, säger Nyberg.

Vill förhandla om antalet utgivningsdagar

Max Nyberg tycker inte om förslaget att antalet utgivningsdagar ska minska från fem till två. Han hoppas att det är någonting som kan diskuteras då samarbetsförhandlingarna inleds på måndag.

- Jag hoppas verkligen att det här är någonting som vi kan diskutera om så här på riktigt, säger han.

Östnyland ska enligt KSF Media vara en uttalat lokal tidning. På grund av det och på grund av ekonomiska skäl börjar tidningen utkomma mer sällan.

Däremot kommer tidningens webbplats att uppdateras med lokalt innehåll varje dag.

- Det goda är att ledningen vill satsa på lokal journalistik, det är sådant som folk vill ha. Det dåliga är att ledningen gör det genom att minska på utgivningsdagarna. Jag hoppas på att det ändå kommer att bli en tredagarstidning där vi kan satsa på lokaljournalistik, säger Nyberg.

Artikeln har uppdaterats med förtroendeman Max Nybergs kommentar.