Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Forssell startade HJK:s vändning: ”Hoppas få mer speltid”

Från 2016
Mikael Forssell satte en straff mot Ilves.
Bildtext Mikael Forssell satte en straff mot Ilves.
Bild: All Over Press

HJK låg under i paus efter en klen första halvlek. Efter paus kom islossningen mot Ilves. Veteranen Mikael Forssell stod bakom vändningen. ”I andra halvlek lyfte vi vår nivå.”

HJK:s inledning på säsongen har varit lite upp och ner. Senast åkte laget på första förlusten mot PS Kemi – och i den första halvleken på onsdagen mot Ilves såg det ut att bli tufft igen.

Ilves spelade smart och tog ledningen. I den andra halvleken tryckte HJK på gasen. Då hängde inte gästerna med. Klubi vann med 5–1 och tog över serieledningen från IFK Mariehamn, som samtidigt kryssade mot PK-35.

– I första halvlek spelade Ilves tajt försvarsspel. Vi fick inte bollen med kvalité till boxen. I andra lyfte vi nivån och det syntes direkt, säger Mikael Forssell i en tv-intervju.

Första ligamålen för Forssell

Forssell startade HJK:s vändning. Han nickade säkert in 1–1 och placerade in en straff till 2–1. Målen var Forssells första för ligasäsongen – och de kom i hans första start i vår.

– Alla minuter är viktiga. Nu hoppas jag att jag får mer speltid genom att visa vad jag kan och göra mer mål, säger han.

Efter sju spelade matcher leder HJK ligan på fjorton poäng. IFK Mariehamn har också fjorton poäng, men en sämre målskillnad.

VPS tog skön hemmaseger

I Vasa visade VPS stundtals upp en fin fotboll mot HIFK – speciellt med tanke på det undermåliga underlaget på Karlsplan. Trots att mattan var mer brun än grön lyckades VPS trixa sig fram.

Kevin Peth, Andre Clennon och Pyry Soiri sköt VPS till en 3–1-seger, lagets första trepoängare på hemmaplan.

– Vi gjorde som vi tänkte och jag är väldigt nöjd. Det var en viktig seger, säger Soiri till ISTV.

HIFK-backen Tuomas Aho var betydligt buttrare.

– I första halvlek var vi inte alls med. Vi såg nästan rädda ut. Efter paus hade vi fler idéer i spelet, men VPS förtjänade segern.

Resultat:

VPS–HIFK 3–1 (2–1)
Mål: Kevin Peth 1–0, Pekka Sihvola 1–1, Andre Clennon 2–1, Pyry Soiri 3–1.

KuPS–PS Kemi 2–0 (1–0)
Mål: Petteri Pennanen 1–0, Petteri Pennanen 2–0.

HJK–Ilves 5–1 (0–1)
Mål: Tuure Siira 0–1, Mikael Forssell 1–1, Mikael Forssel 2–1, Odu 3–1, Sebastian Dahlström 4–1, Ville Jalasto 5–1.

IFK Mariehamn–PK-35 0–0

Diskussion om artikeln